Mine to dejlige unger Nanna og Mathias, er de bedste unger i hele verden.
Oktober 2006 havde vi en oplevelse med Nanna, som vi helst var foruden. Mens jeg tømte opvaskemaskinen i køkkenet var Nanna kravlet op på en af stolene i køkkenet og havde spist af et stykke brød der lå tilbage fra morgenbordet.

Et øjeblik efter faldt hun ned af stolen og jeg samlede hende hurtigt op og gav hende til Berit fordi hun ville kunne trøste Nanna hurtigst. Berit undrede sig over at Nanna ikke græd og var spændt som en flitsbue og opdager så at Nanna ikke trak vejret.

Hurtigt fandt jeg ud af at Nanna havde fået et brødstykke galt i halsen og nu skulle der handles hurtigt både Berit og jeg tænkte, at det drejede som få minutter, hvis vi ikke selv kunne klare det og Berit styrtede ind og ringede 112.

I mens forsøgte jeg at trykke og banke Nanna i ryggen for at få brødet løs. Tiden stod stille og Berit kom først ikke igennem til alarmcentralen, det syntes det tog en evighed inden de tog telefonen før Berit endelig taler med et menneske hos 112. Vi fik god hjælp og politimanden på alarmcentralen fortæller os hvordan vi skal yde Nanna førstehjælp.

På et tidspunkt oplevede jeg at Nanna blev helt blå og slap i kroppen, og jeg blev panisk angst og begyndte at gå i panik. I et sidste forsøg på at redde Nanna, vendte jeg hendes hoved nedad, holdt hende i benene og rystede hende kraftigt mens jeg råbte KOM SÅ NANNA - KOM SÅ NANNA - DU MÅ IKKE SMUTTE FRA OS.

Et øjeblik efter faldt der en blodig brødstump ud af hendes mund og jeg hørte en velsignende og livsbekræftende gråd. Kort efter er ambulancefolkene nået frem og de tager Nanna og jeg med over på skadestuen, hvor hun bliver undersøgt af en læge.

Stor ros til alarmcentralen og de to ambulancefolk, som kom efter meget kort tid.

Når man oplever sådan noget mister man tidsfornemmelsen. Vi ved ikke hvor lang tid Nanna Flora har været uden ilt men efter vores vurdering tog det mellem et og tre minutter førend Nanna fik vejrtrækning igen.

Vi har været en del bekymret for Nanna siden den skrækkelige oplevelse, men pædagogerne i Moseengens Børnehus har ikke kunne mærke forskel på vores datter, så vi priser os i første omgang lykkelige over at Nanna ikke har taget skade af den frygtelige oplevelse.
Stacks Image 5
Nanna Flora er den kreative lillesøster der er god til at tegne og male. Når hun ikke sidder stille for at tegne og male, er hun et kæmpe energibundt der charmer sig lige i hjertet på folk. Ud over at male er Nanna Flora også rigtig god til huskespil. Nanna går til musik på Køge Musikskole en gang om ugen og har det rigtigt godt med det.